Z.P.H.U. Kaszarnia


Idź do treści

Kasza jęczmienna po seldżucku

Przepisy

Kasza jęczmienna po seldżucku

Składniki:
- 25 dag kaszy jęczmiennej
-
10 dag suszonych fig
-
2 żółte papryki
-
20 dag orzechów włoskich
-
sól, pieprz
-
4 łyżki oliwy z oliwek

Danie na 4-6 osób
kaloryczność: 180 kcal (100 g)
potrawa łatwa i średniodroga

Sposób przygotowania:
Kaszę moczyć 20 minut, a następnie gotować w 1/2 litra wody. Figi posie­kać. Kiedy woda wyparuje z kaszy, dodać figi. Paprykę umyć, oczyścić i drobno posiekać. Oliwę z oliwek rozgrzać na patelni i przesmażyć na niej paprykę, a następnie wrzucić ją do kaszy. Całość doprawić solą i pieprzem, wymieszać, nie zdejmując z ognia. Orzechy włoskie obrać, rozdrobnić i dodać do pozosta­łych składników. Podawać z potrawami mięsnymi.



Powrót do treści | Wróć do menu głównego